Speel locatie:

Gemeenschapshuis Broeksittard

Dorpstraat 1

6137 SR Sittard

                                 

 

Donderdag:  19.30 -23.30 uur  volwassenen

 

         Info: marlies.hamers@hotmail.com

                  06-29059002

Welkom op de website van GESS (Geleen en Sittard Schaken)

 

 

Ben je geïnteresseerd in schaken, en overweeg je om ook over het bord te spelen? Kom dan eens langs bij onze club! Stuur een mail naar marlies.hamers@hotmail.com en speel gewoon een keer gratis mee om te zien of je het wat vind.  

 

 

Wij spelen elke donderdag vanaf 19:30 tot maximaal 23:30 (meestal is het eerder afgelopen). Kijk bij het ‘GESS Jaarprogramma’ om  te zien welke dag je graag mee wilt doen. Kom je op een dag van de ‘Interne competitie’, dan kan je één spel van één uur en 45 minuten per persoon verwachten, met 15 bonus minuten na de 35e zet. Kom je op een dag van de ‘Rapid competitie’, dan kan je enkele spellen van  25 minuten per persoon verwachten. Het komt vaak genoeg voor dat het spel voor de interne competitie vroeg op de avond is afgelopen. Dan worden er vaak een aantal spellen snelschaken gespeeld (7 min per persoon per partij).  

 

 

Er zijn geen vereisten voor vaardigheid niveau of leeftijd, hoewel er wel verwacht is dat je het spel kan spelen. Het zou dus niet een slecht idee zijn om al een beetje online te hebben geschaakt. Onze club heeft op dit moment 24 leden, waaronder jongeren, jong volwassenen, volwassenen en ouderen. Het is ook een goed idee om een pen en iets om op te schrijven mee te nemen. Dan kun je opschrijven welke zetten jij en je tegenstander hebben gedaan, en deze later zelf terugkijken, of zelfs na het spel met je tegenstander nog eens terugkijken naar de kritieke punten van het spel.  

 

 

Wordt je lid van onze club, dan kun je zelf kiezen of je geïnteresseerd bent in alleen intern of ook extern spelen. Speel je extern mee, dan krijg je na een aantal spellen te hebben gespeeld een rating. Speel je alleen intern, dan kun je jezelf vergelijken met de club. Win je vaak, dan zul je tegen betere spelers komen te spelen. Aan het einde van elk seizoen wordt de club kampioen bepaald, en kan je zelf zien waar je op de rangijst bent geëindigd.  

 

Heb je verder nog vragen, of wil je een keer mee komen doen? Stuur een mail naar het adres hierboven.